Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дојави за бомби во МНР, ГТЦ и средни училишта

Сподели:

 

Дојави за поставени бомба пристиганале изутринава во Министерството за надворешни работи, до Градскиот трговски центар и до неколку средни училишта во Скопје.

“До Министерството за надворешни работи преку електронска пошта пристигна информација дека во зградата се поставени експлозивни направи. Министерството веднаш ги извести соодветните служби во МВР, по чии насоки заградата е веднаш евакуирана. Соодветно на безбедносните протоколи, штом се создадат соодветни услови, вработените ќе се вратат на работа”, соопштија од МНР.

Дојави за поставени екплозивни направи пристигнале и до ГТЦ, гимназиите „Јосип Броз-Тито“, „Орце Николов“ и „Никола Карев“.

Екипи на МВР веќе се на терен и преземаат активности за проверка на објектите.

 

Сподели: