Вести Свет

DW: Германија ќе почне со вакцинирање во средината на декември?

Сподели:

 

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан очекува вакцинирањето против коронавирус да започне уште во текот на оваа година.

Германија, преку Европската комисија или преку склучување билатерални договори и опции во меѓувреме има обезбедено преку 300 милиони дози од идните вакцини. „Дури и при употреба на две дози за вакцинирање на едно лице, ќе располагаме со доволни количини за сопственото население, а ќе можеме да ги споделуваме и со други земји”, истакна Шпан.

Текстот во целост прочитајте го тука

Сподели: