Алтернатива Настани

Изложба посветена на слепите лица: “МОЖАМ ДА ТЕ ВИДАМ ВО ТЕМНИНАТА”

Сподели:

 

Во Културно Информативен Центар (КИЦ), во изложбениот салон – Империјал 2, утре во 20 часот ќе биде отворена изложбата „Можам да те видам во темнината“, од Елита Алити и Сокол Марковски. Изложбата е посветена на слепите лица.

Целта на изложбата е да се стави акцент на слепите луѓе, нивните права и потреби и нивното интегрирање во општеството.

Сподели: