Концерт на Весна Гиновска Илкова и Кристина Светиева, Бобан Мирковски и Ерхан Шукри Квартет

Сподели

 

На 3.август, во Св. Софија – Ексклузивен концерт на оперската дива Весна Гиновска Илкова во придружба на Кристина Светиева, Бобан Мирковски и Ерхан Шукри Квартет.
 
Духовноста на вековната црква Св.Софија во Охрид, во симбиоза со изведбите на врвни македонски уметници е гаранција за неповторлива вечер!
 
Неповторлива можност за уживање во арии од македонски автори, традиционални и забавни македонски композиции.
 
Програма:
1 ДЕЛ
1. Р.Аврамовски – арија на Лидија од операта Лидија од Македонија
2. Т.Скаловски – Шарпланинска
3. Прокопиев – арија на Симка, од операта Разделба
4. С.Стојков – Залез
5. Т.Зографски – Марика мома убава
6. Д.Бужаровски – Девојче бело кратовче
7. Б.Цанев – Цветови
П.Богданов Кочко – Ленка
8. Прокопиев – Галебе мој
9. Ј.Андреевска – Спокој
10. Б.Светиев – Чуден патник
 
2 ДЕЛ
Македонски евергрини
1. Езеро мое – Нина Спирова
2. Бакни ме нежно – Сашка Петковска
3. Се што сакав – Симеон Гугуловски
4. Саноќ седам Трено – Зафир Хаџиманов
5. Еден Бакнеж – Нина Спирова
6. Молитва – Виолета Томовска
3 август, почеток во 20 часот, црква Св. Софија. Охрид!
 
Концертот е во рамките на одбележување на јубилејот 30 години македонска независност.