МНТ: “КОПАЊЕ”, Кристијан Винклер- 31. октомври

Сподели

МНТ, Копање, 31. октомври
Делата на Франц фон Штролхен се како географски, така и политички современи документи и ја тематизираат границата меѓу реалноста и фикцијата. Како појдовна точка за „Копање“, Франц фон Штролхен го зема текстот на австрискиот драматург Кристијан Винклер за да ги обработува општествените јазови и прашањето за нивно надминување.
Автор: Кристијан Винклер
Режисер:Франц фон ШтролхенУлоги:
Гораст – Гораст Цветковски
Ивица – Ивица Димитријевиќ
Алек – Александар Ѓорѓиески

Сценограф: Андреа Коци
Композитор: Горан Трајкоски
Видео дизајнер: Стефано Коци
Извршен продуцент: Виктор Рубен
Инспициент: Александар Рајковски
Преведувач: Марија Димитриевска
Раководител на работилници:Татјана Блажевска – Христова
Вајар: Ангелчо Петровски
Ликовен соработник: Кристина Божурска
Асистенти за изработка на сценографија: Лусиана Ампера, Мила Добревска, Аница Китаноска, Ристе Мицевски, Ева Петковска, Марија Бојковска и Силвана Карабеговиќ
Светло-мајстори: Дарко Младеновски и Владо Ќулавков
Тон-мајстор: Александар Арсиќ
Видео режија и камера оператор: Давор Черепналкоски
Пиротехничар: Методија Најдоски
Дизајнер на плакат: Срѓан Јаниќијевиќ
Фотограф: Драган Гајиќ
Лектор: Тодорка Балова
Реквизитер: Златан Бојчевиќ
Гардеробер: Фиданчо Петровски
Фризер и шминкер: Бранка Пљачковска

Повеќе информации за претставата
http://mnt.mk/pretstavi/kopanje#актерска-екипа

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ.
За подетални информации јавете се на +389.2.3230.304