Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Павле БОГОЕВСКИ: Грешката е наша, ама вашите критики беа клучни за нејзиното брзо корегирање

Сподели:

Преку Извештај на Комисијата за политички систем, Собранието само што ги усвои препораките на Народниот правобранител за надминување на константираните состојби и унапредување на човековите права во Република Македонија.

Благодариме за критиките, друштво.

Грешката е наша, ама вашите критики беа клучни за нејзиното брзо корегирање.

Ќе се потрудиме да не се повтори слична ситуација.

Исто така, честитки за брзата и остра реакција на Народниот правобранител. Така се бранат човековите права од сите (намерни или ненамерни) грешки на владеачкото мнозинство.

ФБ статус, Изјави, Павле Богоевски

Сподели: