Алтернатива Настани

Реновирано живеалиштето за кенгурите во Скопје ЗОО

Сподели:

 

Живеалиштето за кенгурите или реон попознат како „Австралија“ доби нов изглед.

 

 

Благодарение на донацијата од општествено одговорната компанија „Подравка“, кенгурите добија нов реновиран дом, со нови поилки, ограда и пропратни елементи, а просторот пред живеалиштето е збогатен со нови интерактивни содржини и игри за деца.

 

 

Белите кенгурчиња од Скопје Зоо беа вирална вест во сите светски медиуми, а покрај Пикси и Арчибалд, фамилијата има трет бел член- малото кенгурче Квики.

Сподели: