Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Сите амбасади и мисии во странство ги спуштија знамињата на половина копје

Сподели:

 

Согласно Одлуката на Владата за тридневна жалост во знак на почит кон жртвите од трагичната сообраќајна несреќа во Република Бугарија, во која животот го изгубија повеќе наши државјани, сите Амбасади и Мисии во странство ги спуштија знамињата на половина копје за времетраење на деновите на жалост, информираат од Министерството за надворешни работи.
 
Сите наши Амбасади и Мисии имаат отворено книги на жалост, а сите закажани настани, приеми и промоции во рамките на нашите Амбасади и Мисии во деновите на жалост се откажани.
 
Ministria e Punëve të Jashtme e informon opinionin se në përputhje me Vendimin e Qeverisë për shpalljen e tri ditë zie në nderim të viktimave të aksidentit tragjik në Republikën e Bullgarisë, ku humbën jetën shumë qytetarë tanë, të gjitha Ambasadat dhe Misionet jashtë vendit i ulën flamujt në gjysmë shtizë.
 
Njëkohësisht, informojmë se të gjitha Ambasadat dhe Misionet tona kanë hapur libra të zisë, ndërsa janë anuluar të gjitha ngjarjet, pritjet dhe promovimet e planifikuara në kuadër të Ambasadave dhe Misioneve tona gjatë ditëve të zisë.
Сподели: