Вести Изјави Ударни вести

Столтенберг: Република Северна Македонија веќе има свое столче во НАТО

Сподели:

 

“Подготвени сме да ве пречекаме во семјството на НАТО. Ви честитаме за покажаното лидерство, политичка храбост и визија во решавањето на споровите со соседите. Република Северна Македонија веќе има свое столче во НАТО. Месецов уште еднаш министерката за одбрана Радмила Шекеринска ќе присуствува на состанок на министри за одбрана во НАТО. Очекуваме по ратификацијата кај сите земји членки на НАТО да станете 30-та членка на Алијансата.”

Изјави, Јенс Столтенберг

 

 

Сподели: