Вести Македонија Ударни вести

Доделени годишните награди на ЗНМ

По повод 72 годишнината од формирањето на Здружението на новинари на Македонија, денеска беа доделени годишните новинарски награди на ЗНМ за животно дело и истражувачка сторија. Добитници на наградата за истражувачко новинарство се Менче Атанасова Точи и Снежана Лупевска Созен, а наградата за животно дело му припадна на новинарот Љубомир Гајдов. Претседателот на ЗНМ Насер […]