Вести Македонија

Нови контејнери за отпад во Општина Илинден

  Со цел обезбедување квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните Општина Илинден интензивно работи на опремување и  модернизирање на општинските јавни претпријатија. Во изминатиот период за потребите на ЈКП „Илинден“ обезбедени се 10 метални контејнери од 5.5 м3, 20 метални контејнери од 1.1м3, 30 парковски корпи за отпадот, 20 пластични садови за […]

Вести Македонија

ЈП Комунална хигиена започна со репарација и замена на контејнерите

  ЈП Комунална хигиена-Скопје започна со репарација на сите оштетени садови наменети за одлагање комунален отпад, со зафатнина од 3,2 кубни метри, коишто се поставени на територијата на градот Скопје. Воедно, екипите на Претпријатието вршат и замена на неупотребливите контејнери со нови садови.   „Во текот на денешниот ден отпочнавме со санирање на оштетувањата на […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје апелира да престане палењето на контејнерите низ скопските улици

  Во текот на изминатиов викенд непознати сторители опожариле три сада за одлагање отпад лоцирани на булеварот „Крсте Мисирков“ во близина на Бит Пазар. Опожарените контејнери со зафатнина од 3,2 м3 се целосно уништени и неупотребливи. Од почетокот на годинава се вкупно опожарени девет пластични контејнери поставени на јавни површини, информираат од Град Скопје. Опожарените […]

Вести Македонија Ударни вести

Поставени посебни контејнери за органски отпад за Курбан Бајрам

  И годинава, по повод празнувањето на верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП „Комунална хигиена“ на повеќе локации во Скопје постави посебни контејнери во коишто граѓаните ќе можат да го одложат органскиот отпад. Во периодот од 19 до 21 јули ќе се постават 17 специјални садови наменети за одлагање на органскиот отпад. Град Скопје и ЈП […]