Вести Македонија Ударни вести

Втори август – Денот на Републиката е неработен за сите граѓани

    Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 2 Aвгуст (вторник) 2022 година, Ден на Републиката е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита Денот […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: За многу години Илинден! Да ни е вечна и вековита републиката!

  “Слободата е највисокиот идеал и цел на еден народ. Таа започнува како идеја на една генерација која сака да биде своја на своето и самата да одлучува за својата иднина”, се обрати претседателот Пендаровски, по повод Денот на Републиката – 2.август. “На 2 август 1903-та, борбата за слобода ја започна револуционерната илинденска генерација која […]

Вести Македонија Ударни вести

Денот на Републиката – 2.август е неработен ден за сите граѓани на Македонија

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 02 Aвгуст (понеделник), Ден на Републиката е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита Денот на Републиката.