Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Млади, вакцинирајте се! Сè повеќе млади развиваат тешка клиничка слика од Ковид-19

  Се намалува старосната граница на заразени од коронавирус кои развиваат тешка клиничка слика на болеста. Меѓу последно евидентираните хоспитализиции и смртни случаи предизвикани од компликации на Ковид-19 во земјава има сè повеќе млади лица, кои се на удар и во најголем ризик во четвртиот бран на пандемијата предизвикан од делта мутацијата на вирусот. Ниската […]