Алтернатива Музика и Филм Настани

41. издание на Скопскиот џез фестивал во НОБ и МКЦ

  41 издание на Скопскиот џез фестивал, годинава ќе се одржи од 13 до 16 октомври. Фестивалот годинава е сочинет од 10 концертни настапи и еден документарен филм. Програмата е извонредно силна, внимателно составена и исполнета со низа ексклузивни настапи на некои од најголемите имиња на современиот џез и креативната музика денес:       […]

Алтернатива Настани

Изложба на плакати на Скопскиот џез фестивал – Complicate Simply!

  ГАЛЕРИЈА МКЦ, 18 – 24.октомври Посебната инспирација за оваа изложба пристигна со новото ремек-дело на Славимир Стојановиќ Футро, плакатот за годинешното, јубилејно, 40. издание на Скопскиот џез фестивал. Изложбата содржи 24 избрани креативни решенија за плакат, без хронолошки редослед, според нас, најдобрите во долгата историја на фестивалот.   Малку познат факт е дека Скопскиот […]