Вести Македонија Ударни вести

Норвешка ќе донира повеќе од 70 возила на вооружените сили на РС Македонија

  Сојузничкото единство во зацврстувањето на безбедноста на НАТО, безбедноста во Европа по руската агресија врз Украина, како и развојот на билатералната соработка помеѓу Северна Македонија и Кралството Норвешка беа темите на кои денеска во Министерството разговараа министерката Славјанка Петровска и норвешкиот министер за одбрана Бјорн Арилд Грам кој престојува во официјална посета на нашата […]

Вести Македонија Ударни вести

Норвешка ќе помага во чистењето на линданот во ОХИС

Владата потпиша меморандум за соработка со Канцеларијата за услуги за проекти на ОН (УНОПС) и со министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка преставувано од амбасадорот на Кралството Норвешка за Србија, Македонија и Црна Гора, за чистење на токсичниот отпад – линдан – во поранешната фабрика ОХИС. Рашковски изјави дека идната недела ќе се констутираат […]