Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Создавање на општество во кое жените сами ќе ги носат своите животни одлуки, ослободени од родово насилство и сексизам

  По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на жените, претседателот Пендаровски ја упати следнава порака: “Денеска кога ја одбележуваме борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност, како и достигнувањата во повеќе сфери, да се потсетиме дека борбата за женските права е секојдневна и сѐ уште е борба за еднаквост и достоинствен живот. Покрај […]