Вести Македонија Ударни вести

Викендов почнува летното сметање на времето

  Од недела 27 март, почнува летното сметање на времето. Ноќта меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред што значи дека наместо 2 ќе биде 3 часот. До крајот на месец март денот ќе се зголеми, и ќе се стемнува околу 18 часот, а со поместувањето на стрелки, […]