Вести Македонија Ударни вести

Државниот архив потпиша Протокол за соработка со Конзерваторскиот центар-Скопје

  Во рамките на заложбите на Државниот архив за јакнење на соработката со државни институции на планот на науката, образованието и истражувањето, директорите на Државниот архив и на НУ Конзерваторскиот центар – Скопје, потпишаа Протокол за соработка.         На официјалната средба, директорите, д-р Емил Крстески и Коле Чапкановски разменија мислења и искуства […]