Алтернатива Настани

Изложба и промоција на илустрираната поезија „Стражари на ноќта“

  Изложба и промоција на илустрираната поезија „Стражари на ноќта“! 1. ноември, Мала станица Прошетка низ главата на уметникот! Оваа глава е многу тврдоглава и со неа нема разбирачка! Ќе видите наоколу, низ неа ќе може да се најде сè и сешто. Од стари мисли, до големи бариери, фрустрации, импулси на љубов, идеи и проекции […]

Алтернатива Настани

Промоција и изложба на „Ветерната приказна“ во Мала станица

  Промоција на „Ветерната приказна“ на Ника Гавровска придружена од изложба на илустрациите за книгата на Наташа Андонова, на 12ти април 2023 година (среда), во 19:00 часот, во Мултимедијалниот центар Мала станица на Националната галерија на Република Северна Македонија.   „Ветерната приказна“ е дел проектот Патиштата на хероите поддржан од програмата Креативна Европа на Европската […]

Алтернатива Настани

Изложба во Мала станица – “Еволуција: маски од теснецот Торес”

  Н 8 јуни, во објектот Мала станица, со почеток од 18 часот ќе се одржи Меѓународна патувачка изложба, создадена од страна на Културниот центар Габ Титуи од Австралија, во соработка со Министерството за надворешни работи и трговија на Австралија, Националниот музеј на Австралија и Амбасадата на Австралија во Белград насловена „Еволуција: маските од теснецот Торес“. […]