Вести Изјави Македонија Топ теми

Грлиќ Радман: Преважно е прашањето за отворање преговори со Македонија

  “Отворањето пристапни преговори би бил не само политички, туку и важен психолошки момент и за граѓаните на Македонија, бидејќи 17 години чекате тоа да се случи. Македонија направи се што требаше, го смени и името, направивте големи реформи, покажавте дека сте проевропски и со отворањето преговори ќе се отвори и ново поглавје на евроската […]