Вести Македонија Ударни вести

Продолжуваат активностите за уредување и санирање на кејот на Вардар

  Екипи на ЈП Улици и патишта, по налог на Град Скопје деновиве интензивно ги вршат активностите за санација на оштетените патеки на кејот, како и активностите со рачното и машинско чистење на косините на реката Вардар.     Продолжуваат активностите за санирање на пешачките и велосипедски патеки на кејот, изминатиов период санирана е оштетената […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП Улици и патишта со другите јавни претпријатија го уредуваат и санираат кејот

  Екипите на ЈП Улици и патишта со започнувањето на проектот за целосна реконструкција на левата страна на кејот на река Вардар ги завршија активностите за отстранување на нефункционалните и стари патеки на потегот од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост, каде што ги отстранија оштетени плочи од патеките.   На овој потег, постојните патеки […]