Вести Македонија Став Ударни вести

Против вработените, ЈП Комунална хигиена Скопје ќе поведе дисциплинска постапка

  Граѓаните на градот Скопје имаат право да бидат целосно и транспарентно информирани за активностите на градската администрација. Во таа смисла, најостро го осудуваме вербалниот напад врз новинарката на новинската агенција “Мета” која си ги извршувала своите обврски. Против вработените, ЈП Комунална хигиена Скопје ќе поведе соодветна дисциплинска постапка. Ги охрабруваме сите медиуми и јавноста […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП Комунална хигиена не им ги продолжи договорите на 33 вработени

  На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени.   Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на расипничкото трошење на парите на граѓаните и посветено да се работи […]