Вести Македонија Ударни вести

Започнаа работите за инклузивниот социјален парк во Гостивар

  Во рамките на големиот градски парк, започнаа работите за изградба на инклузивен парк со површина од 675 метри квадратни, каде децата, вклучително и оние со посебни потреби, ќе се дружат и ќе играат заедно.   Инклузивниот социјален парк ќе се уреди со татран заради безбедноста на посетителите и ќе биде опремен со безбедни игри […]