Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ОЈО Скопје назначи јавен обвинител за контакт за предмети поврзани со безбедноста на новинарите

  Гаврил Бубевски, основниот јавен обвинител на ОЈО Скопје ја назначи Искра Хаџи Василева јавната обвинителка од истата институција како лице за контакт во врска со предметите поврзани со безбедноста на новинарите, кои се во надлежност на Основното јавно обвинителство Скопје. Одлуката која пристигна на адреса на ЗНМ е донесена врз основа на заклучоците од состанокот […]