Вести Македонија Став

Петиција за дозвола за користење на јавен транспорт во придружба на миленик

  Асоцијацијата за згрижување и вдомување на животни „Бездомни животни без граници“, покренува граѓанска иницијатива за инклузивен јавен транспорт во кој има место и за домашните миленици. Поднесовме предлог на платформата на МојГрад до советниците на Зелен Хуман Град, за да биде истиот презентиран во советот на Град Скопје и конечно јавниот превоз во градот […]