Вести Македонија Ударни вести

МП ќе врши надзор над системот за електронска распределба на предметите во ЈО

  Министерството за правда ќе врши надзор над системот за електронска распределба на предметите во јавните обвинителства. Предлог Законот за дополнување на Законот за јавното обвинителство ќе се објави на ЕНЕР. Донесувањето на Закон за дополнување на Законот за јавно обвинителство произлегува од потребата за зајакнувањето на механизмите за електронска распределба на предметите во јавните обвинителства и со […]

Вести Изјави Македонија

Заев: Планираме да го намалиме бројот на предмети во училиштата (ВИДЕО)

Учениците во Македонија имаат премногу предмети, а имаат лоши знаење, во образовниот систем досега многу се експериментираше, а најмногу штета претрпеа децата, учениците и студентите. На Македонија и е потребен образовен систем кој во иднина само ќе се надоградува, а не постојано да се менува. Ова се дел од пораките кои ги испрати премиерот Зоран […]