Вести Македонија Ударни вести

Жерновски: Економијата и дипломатијата – рака под рака

  Денеска и утре, во организација на Министерството за надворешни работи,  се одржува Конференција на Почесни конзули на Република Северна Македонија, акредитирани во странство. Конференцијата со Почесните конзули, со свое воведно излагање, ја отворија министетот за економија, Крешник Бектеши и заменикот министер за надворешни работи на Република Северна Македонија, Андреј Жерновски.   “Високо ја цениме […]