Вести Свет Ударни вести

Кремљ ја поздравуви понудата на Ватикан за посредување

  Кремљ денеска соопшти дека ја поздравува понудата на Ватикан за обезбедување платформа за преговори за решавање на украинскиот конфликт, но дека позицијата на Киев го оневозможува тоа. „Се разбира, ја поздравуваме таквата политичка волја, но со оглед на де факто и де јуре ситуацијата што сега ја имаме на украинската страна, таквите платформи не […]