Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

Агушеви во Тирана: Настапија супериорно, во манир на големи светски артисти

Пред повеќе години, познатата американска авангардна артистка Лори Андерсон, ке каже: ,,Да зборуваш за музика, тоа е како да играш…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

Европски и светски “Национален џез оркестар”

Македонскиот Културно Информативен центар пред тиранската публика го претстави нашиот “Национален џез оркестар”. Веднаш по нивниот брилијантен настап, господинот Бесим…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Марјан Стојаноски со изложба “Поглед во Недоглед” пред тиранската публика

  Вчера вечер, македонскиот скулптор и сликар Марјан Стојаноски се претстави пред тиранската публика со својата изложба на 18 дела,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

На фестивалот “Магична флејта” во Тирана настапија “Трио Академико” и “Македонски дувачки квартет”

  Фестивалот на класична и експериментална музика “Магична флејта” се одржува во Тирана, во месец јуни. Овој пат, на покана…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

КИЦ Тирана: Изложба на фотографии “StandWithUkraine” од Кристина Атовска

  Пред многубројни гости и дипломати од повеќе земји, вчеравечер во македонскиот Културно информативен центар во Тирана, новинарката и воен…

Повеќе