Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Карнитин палмитоилтрансфераза 2 недостаток

  28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме […]