Вести Македонија Ударни вести

Пазарен инспекторат: Изречени 6 казни во висина од 960.000 денари

  Државниот пазарен инспекторат во саботата изврши над 250 надзори и контроли на територија на целата држава. Од надзорите и контролите е утврдено дека поголем број од трговците ги почитуваат одлуките на Владата за замрзнување на цената на лебот до 33 денари и за определување обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и […]