Вести Македонија Ударни вести

Родовата еднаквост – клуч за економскиот раст на државата

  Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска учествуваше на панел дискусија насловена: „Родовата еднаквост – клуч за економскиот раст на државата“ во организација на Европската бизнис асоцијација.  Заедно со останатите панелистки кои учествуваа во дискусијата зборуваше за родовата еднаквост во нашето општество, на нашите работни места, институции, компании.     Ова беше […]