Вести Изјави Македонија Ударни вести

Михајлоски Гоце: Битката ја добив, војната ја изгубив(ме)

  Новинарот Гоце Михајлоски кој на својот профил на Фејсбук го опиша Ковид-19 патешествието низ кое помина тој и неговото семејство. “Сосема беше во право британскиот премиер Борис Џонсон, кога кажа дека новиот вирус е како крадец. Доаѓа од “нигде-никаде”, и за брзо остава пустош зад себе. Во случајот со моето семејство, зеде и живот […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Функционерите од ДОМ ќе ја донираат разликата во платата во Солидарниот фонд

  Функционерите од зелената партија ДОМ, ќе ја донираат разликата од платата над минималната во Солидарниот фонд за борба против коронавирусот. Од платата за месеците април и мај, сите избрани и именувани функционери од ДОМ, ќе задржат 14.500 денари, а остатокот ќе го донираат. Во овој период на корона криза, повеќе од било кога порано, […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Сите функционери на СДСМ разликата во платата над 14.500 денари ја донираат во фондот за борба против коронавирусот

  “По срамната одлука на Уставниот суд, соопштувам дека сите избрани и именувани функционери на СДСМ разликата во платата над 14.500 денари ќе ја донираат во државниот фонд за помагање на граѓаните и борбата против коронавирусот. Во духот на солидарноста министри, пратеници, заменици-министри, државни секретари, директори на претпријатија и останати функционери на СДСМ ќе земаат […]

Вести Македонија Ударни вести

МТСП: Социјална заштита за домаќинствата кои останале без приходи

    Лицата кои останале без работа или биле дел од неформалната економија добиваат брз влез во системот на социјална заштита. Eдна од клучните мерки во вториот сет мерки за олеснување на последиците од кризата предизвикана од КОВИД-19 е олеснетиот пристап до парична помош на лицата и семејствата на кои таа им е најпотребна. Заменик […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Донесени нови мерки на Владата за спречување и ширење на Коронавирусот

  Владата на вчерашната седница го разгледа и го усвои Записникот од Четвртиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, одржан на 19 март 2020 година. Истовремено, согласно предлозите изнесени во расправата на седницата, ги усвои следниве заклучоци: 1. Се забранува […]