Вести Македонија Ударни вести

Работно време на јавните паркиралишта за Велигден

  За време на велигденските празници, јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на печат, ЗОИЛ, Тутунски комбинат и „8 Септември“, ќе бидат слободни за паркирање во петок на 14 април 2023 година, додека Кочо Рацин, Градска Болница, клинички центар „Мајка Тереза“, Треска и катните гаражи „Беко“ и „26 Јули“, ќе работат со редовно работно време […]

Вести Македонија

ЈСП ќе вози по неделен возен ред во четврток

  Поради државниот празник 8 Септември – Ден на независноста, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а дежурни ќе бидат три билетарници, информираат од ЈСП. Од 7 до 13.30 часот ќе работат билетарниците на Зелен пазар, Транспортен центар и билетарницата во Ѓорче Петров. Жичарницата ќе работи вообичаено, од 10 до 20 часот, при […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП на Бадник и Божиќ ќе сообраќа по неделен возен ред

  ЈСП информира дека утре, среда 6.јануари и четврток 7.јануари, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред. Утре, среда, дежурни ќе бидат билетарниците на Зелен пазар и Транспортен центар кои ќе работат од 7 до 19 часот, а од 7 до 13 часот ќе биде отворена билетарницата во Ѓорче Петров. Во четврток (Божиќ) билетарниците […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП: Распоред на јавниот превоз за време на претстојните првомајски празници

  Jавниот превоз во петок (1.05.2020 год), сабота (2.05.2020 год) и недела (3.05.2020 год) ќе функционира од 5 до 14 часот, а автобусите ќе сообраќаат по неделен возен ред.     Останатиот тековен возен ред, до исклучувањето на возилата до 14 часот, може да се види на веб страницата www.jsp.com.mk. Во петок (1.05.2020 год) и […]