Вести Македонија Ударни вести

Отворен Центар за ментално здравје во заедницата во Кочани

  Министерот за здравство, д-р Беким Сали, заедно со д-р Ане Јохансен, специјален претставник и раководител на канцеларијата на СЗО во Скопје присуствуваа на отворањето на новиот Центар за ментално здравје, во рамки на Општа болница Кочани, со цел зголемување на пристапот на граѓаните до услугите за ментално здравје во општината.       -Центарот ќе […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 53 нови Ковид случаи и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 546 тестови, а регистрирани се 53 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 22 • Охрид – 5 • Прилеп и Кавадарци – по 4 • Битола и Велес – по 3 • Тетово, Штип и Ресен – по 2 • Куманово, Гостивар, Гевгелија, Неготино, Крива Паланка и […]

Вести Македонија

Регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19, починати 4 лица

  Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 824 тестови, а регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 52, Битола, Прилеп и Кавадарци – по 6, Куманово и Штип –  по 5, Велес – 4, Охрид и Крива Паланка – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистриран е 141 нов случај и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 866 тестови, а регистриран е 141 нов случај на КОВИД-19: • Скопје – 79 • Прилеп и Кавадарци – по 9 • Куманово и Битола – по 7 • Охрид – 6 • Тетово – 4 • Велес – 3 • Кичево, Гевгелија и Ресен – по 2 […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 165 нови случаи и 3 починати лица

  Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа направени се 1.088 тестови, а регистрирани се 165 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 91, Куманово и  Прилеп  – по 11, Кавадарци – 9, Велес – 7, Охрид и Берово – по 4, Битола, Тетово и Струмица – по 3, Гостивар, Штип, Кичево, Кочани, Гевгелија […]

Вести Македонија Ударни вести

Пациентите со цистична фиброза до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, а над 18 на УК за пулмологија и алергологија

  Согласно препораката од Националната комисија за ретки болести, почнувајќи од 1 октомври сите пациенти со цистична фиброза  на возраст до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, додека пациентите со наполнети 18 години на УК за пулмологија и алергологија, информираат од Министерство за здравство.   Активностите за третманот на пациентите со цистична фиброза […]

Вести Македонија

Регистрирани се 134 нови Ковид случаи и 3 починати лица

  Во последните 24 часа направени се 912 тестови, а регистрирани се 134 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 63 • Битола – 13 • Крива Паланка – 7 • Кавадарци – 6 • Ресен и Крушево – по 5 • Прилеп и Гостивар – по 4 • Куманово, Струга, Берово и Кратово […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 179 нови Ковид случаи

  Во последните 24 часа направени се 977 тестови, а регистрирани се 179 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 97 • Кавадарци и Велес – по 9 • Битола и Прилеп – по 8 • Куманово и Берово – по 6 • Тетово и Гевгелија – по 5 • Штип и Радовиш – по […]

Вести Македонија

Регистрирани се 254 нови ковид случаи и 4 починати лица

  Во последните 3 дена (од 02.09 до 04.09.2022) направени се 1.308 тестови, а регистрирани се 254 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 143 • Битола – 22 • Охрид – 11 • Куманово – 10 • Тетово – 9 • Кавадарци – 7 • Велес – 6 • Кичево и Кочани – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 169 нови случаи на КОВИД-19

  Во последните 24 часа направени се 746 тестови, а регистрирани се 169 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 93 • Битола – 12 • Куманово – 7 • Прилеп, Велес, Охрид и Кочани – по 6 • Гостивар, Струмица и Берово – по 4 • Кавадарци, Штип, Струга и Неготино – по […]