Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 53 нови Ковид случаи и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 546 тестови, а регистрирани се 53 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 22 • Охрид – 5 • Прилеп и Кавадарци – по 4 • Битола и Велес – по 3 • Тетово, Штип и Ресен – по 2 • Куманово, Гостивар, Гевгелија, Неготино, Крива Паланка и […]

Вести Македонија

Регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19, починати 4 лица

  Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 824 тестови, а регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 52, Битола, Прилеп и Кавадарци – по 6, Куманово и Штип –  по 5, Велес – 4, Охрид и Крива Паланка – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистриран е 141 нов случај и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 866 тестови, а регистриран е 141 нов случај на КОВИД-19: • Скопје – 79 • Прилеп и Кавадарци – по 9 • Куманово и Битола – по 7 • Охрид – 6 • Тетово – 4 • Велес – 3 • Кичево, Гевгелија и Ресен – по 2 […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 165 нови случаи и 3 починати лица

  Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа направени се 1.088 тестови, а регистрирани се 165 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 91, Куманово и  Прилеп  – по 11, Кавадарци – 9, Велес – 7, Охрид и Берово – по 4, Битола, Тетово и Струмица – по 3, Гостивар, Штип, Кичево, Кочани, Гевгелија […]

Вести Македонија Ударни вести

Пациентите со цистична фиброза до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, а над 18 на УК за пулмологија и алергологија

  Согласно препораката од Националната комисија за ретки болести, почнувајќи од 1 октомври сите пациенти со цистична фиброза  на возраст до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, додека пациентите со наполнети 18 години на УК за пулмологија и алергологија, информираат од Министерство за здравство.   Активностите за третманот на пациентите со цистична фиброза […]

Вести Македонија

Регистрирани се 134 нови Ковид случаи и 3 починати лица

  Во последните 24 часа направени се 912 тестови, а регистрирани се 134 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 63 • Битола – 13 • Крива Паланка – 7 • Кавадарци – 6 • Ресен и Крушево – по 5 • Прилеп и Гостивар – по 4 • Куманово, Струга, Берово и Кратово […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 179 нови Ковид случаи

  Во последните 24 часа направени се 977 тестови, а регистрирани се 179 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 97 • Кавадарци и Велес – по 9 • Битола и Прилеп – по 8 • Куманово и Берово – по 6 • Тетово и Гевгелија – по 5 • Штип и Радовиш – по […]

Вести Македонија

Регистрирани се 254 нови ковид случаи и 4 починати лица

  Во последните 3 дена (од 02.09 до 04.09.2022) направени се 1.308 тестови, а регистрирани се 254 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 143 • Битола – 22 • Охрид – 11 • Куманово – 10 • Тетово – 9 • Кавадарци – 7 • Велес – 6 • Кичево и Кочани – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 169 нови случаи на КОВИД-19

  Во последните 24 часа направени се 746 тестови, а регистрирани се 169 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 93 • Битола – 12 • Куманово – 7 • Прилеп, Велес, Охрид и Кочани – по 6 • Гостивар, Струмица и Берово – по 4 • Кавадарци, Штип, Струга и Неготино – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани 222 нови Ковид случаи и 8 починати лица

  Во последните 24 часа направени се 954 тестови, а регистрирани се 222 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 113 • Куманово и Кавадарци – по 14 • Битола – 13 • Прилеп – 12 • Велес – 7 • Охрид и Штип – по 6 • Струмица, Кочани и Кратово – по 4 […]