Алтернатива Настани

Изложба на Решат Амети во Даут-Пашин амам: 30 години уметност

  Даут-Пашин амам, 27.октомври Изложба на Решат Амети – 30 години уметност Со изложбата најавена за октомври 2020 година во Националната галерија, академскиот сликар Решат Амети одбележува 30 години творештво, односно 30 години од неговата прва самостојна изложба која ја договорил како студент, пред дипломирањето, а ја реализирал веднаш по дипломирањето, во 1990 година, во […]