Вести Македонија

Министерството за здравство: Информацијата за смртоносниот „парацетамол“ е лажна

Информацијата што се прошири на социјалните мрежи за смртоносен „парацетамол“ е лажна и непроверена, објави Министерството за здравство на „Фејсбук“. Од таму велат дека сите заинтересирани може да се обратат до Агенцијата за лекови за дополнителни информации. Деновиве на социјалните мрежи кружи фотографија на која е прикажан „парацетамол“ кој наводно содржи смртоносен вирус. „Бидете внимателни […]