Трибина „Големи Приказни од Мали Земји” во МКЦ

Сподели

Во МКЦ ќе се одржи трибина на тема „Големи Приказни од Мали Земји” на која ќе се истражува колку културното наследство може да биде извор на инспирација за литературата и културното брендирање на државата! 

-На трибината ќе се обидеме да го истражиме значењето на културното наследство и неговата улога како извор на инспирација за пишувачи и како средство за културно брендирање на нашата земја. Не пропуштајте ја оваа прекрасна можност да се впуштите во разговор за културното богатство и неговата улога во литературата и културното брендирање, повикуваат организаторите.

На дискусијата ќе има и размена на идеи со учесниците.

#LiteraFestival #Litera2024 #Литера #ЛитераФестивал #FlyingTogether #ЛетамеЗаедно #Turkiye #Турција