Вести Македонија Ударни вести

Високо ниво на загаденост на воздухот во Македонија

Сподели:

Mерните станици на Mинистерството за животна средина повторно покажуваат високо ниво на загаденост на повеќе локации во Скопје и во останатите градови низ државата.

Во изминатите 24 часа, мерните станици регистрирале рекордна концентрација од  636 микрограми ПМ10 честици на метар кубен кај Ректорат, а голема загаденост имаше и во населбата Лисиче.

Во Битола биле измерени 309 ПМ10 честици на метар кубен, во Велес 248, Струмица 243, Миладиновци 219, Гостивар 211, Куманово 182.

Сподели: