Вести Изјави Топ теми Ударни вести

ЗАЕВ: Историски успех и нови перспективи се отвораат пред нас

Сподели:

“Им честитам на граѓаните и на пратениците за преземената одговорност за уставните измени со којашто заедно ги отворивме вратите на НАТО и ЕУ за Република Македонија.

Во исто време, изразувам благодарност до генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, за честитката којашто телефонски ми ја упати вечерва, и со која на сите граѓани на нашата земја го честита историскиот успех и новите перспективи кои се отвораат пред нас.”

Зоран Заев, 11.јануари, 2019 година

Сподели: