Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Заев: Во едната рака ни е НАТО, во другата рака успешен попис

Сподели:

 

“После 20 години, имаме УСПЕШЕН попис!” – напиша премиерот Заев на својот ФБ профил.
 
“Заврши пописот: попишани се преку 99% од граѓаните, попишани се околу 1 милиони и 860 илјади граѓани, околу 570.000 домаќинства и околу 840.000 станбени единици. Нека ни е честито, покажавме кој има капацитет, а кој нема.
 
Да сме горди на себе, за само три години, тоа што било невозможно со децении, денес го имаме во нашите раце: во едната рака ни е НАТО, во другата рака – успешен попис.
 
Нека е аирлија!”
 
Зоран Заев, изјави
Сподели: