Вести Македонија Статуси Топ теми Ударни вести

Филипче на роденден кај Лара, ќерката на донорот Јасмина Василковска

Сподели:

 

Министерот за здравство, Венко Филипче, на својот официјален фб профил објави фотографии од роденденот на Лара, ќерката на Јасмина Василковска, жената донор на срце и бубрези, која неодамна спаси три човечки животи.

 

 

“Среќен роденден Лара. Денеска ја запознав ќерката на Јасмина Василковска, жената донор на срце и бубрези, која неодамна спаси три човечки животи. Семејството ме покани во нивниот дом за да го запознаам ова девојче кое денеска полни 1 година. Голема да растеш Лара, здрава, безгрижна, храбра и секогаш насмеана. Благородноста и хуманоста наследи ги од твоето семејството кое остави вечен белег во историјата на македонското здравство”, напиша министерот Филипче.

Сподели: