Алтернатива Настани

КОНЦЕРТНО ГОСТУВАЊЕ НА ФОЛТИН

Сподели:

MDkoncertnogostuvanjenafoltinmuzickinastani

МКЦ, 11 јуни

Фолтин на вториот ден од Паратисима Скопје 2016!

Музиката на Фолтин е надреална, страстна, духовита и карактеризирана со дива танцувачка атмосфера. Фолтин себеси се опишуваат како псевдо-емигрантско кабаре, и многупати нивните концерти се претвораат во вистински перформанси. Воопшто не е необично да се замислат овие ситуации ако го земеме предвид фактот дека многупати имаат работено со театарска музика.

Фолтин постојат од 1996 и досега имаат издадено шест албуми.

Битете и вие дел од магичните концертни „патувања“ на Фолтин!

БИЛЕТИТЕ СЕ ДОСТАПНИ ВО БИЛЕТАРАТА НА МКЦ ПО ЦЕНА ОД 200 МКД

Сподели: