Нашите езера: Природните вредности на Охридското Езеро

Сподели

 

Охрид се наоѓа на прагот да влезе во листата на загрозени подрачја кои се под заштита на УНЕСКО. Ова е резултат на децениската негрижа кон природното и културно наследство на Охридскиот регион, особено со инфраструктурната метастаза на крајбрежјето во последните години. Да се потсетиме на природоните вредности на Охридското Езеро.#Дома