Вести Македонија

НаТочак: Неопходни се итни мерки за стимулирање на велосипедскиот и пешачкиот сообраќај во Скопје

  НаТочак спроведе анкета за превоз за време на корона и речиси 1/3 (28.5%) од испитаниците го промениле превозното средство за време на корона-кризата.         Анкетата покажува дека корона кризата дефинитивно повлече промена во транспортните навики на Скопјани, односно, 28.5% направиле промена како резултат на појавата на вирусот.       *Забележлива […]