Вести Македонија Ударни вести

Заев – Кундурос: Со пријателство, промовираме стабилност во целиот Западен Балкан

  Премиерот Зоран Заев се сретна со Русос Кундурос, новиот амбасадор на Хеленската Република, во земјава. На состанокот е пренесена порака од Атина за продолжување на пријателството помеѓу двете држави, преку унапредувањето на соработката во областите важни за граѓаните на двете држави, што се оценува дека е веќе во фаза на реализација. Заеднички е констатирано […]