Вести Изјави Македонија Ударни вести

Ова е мафијашка блокада на дел од вработените во ЈП Комунална хигиена

  Мафијашки структури веќе неколку дена ја блокираат работата на Комунална хигиена поради свои лични интереси. Се работи за лица кои повеќе од 15 години работат само една смена и тоа трета смена во претпријатието, спротивно на Законот и колективниот договор, изјави градоначалничката Арсовска на вчерашната прес-конференција. Поголем дел од нив воопшто не се појавуваат […]

Вести Македонија Ударни вести

Комунална хигиена-Скопје отстрани 1.600 кубни метри отпад од диви депонии

  Во текот на минатиот месец, ЈП Комунална хигиена-Скопје отстрани вкупно 1600 кубни метри отпад од диви депонии на територијата на градот Скопје. И покрај фактот дека основната дејност на Претпријатието е собирањето и транспортот на комуналниот отпад од домаќинствата и правните субјекти, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје секојдневно се максимално ангажирани за извршување вонредни […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП Комунална хигиена ги чисти верските храмови во пресрет на Велигден

  ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје во текот на денешниот ден почна активности за рачно метење и миење на дворовите и непосредната околина на поголемите православни верски објекти во сите скопски општини, известуваат од јавното претпријатие. Со активностите се опфатени соборниот храм „Св.Климент Охридски“, црквите „Рождество на Пресвета Богородица“, „Св Димитрија“, „Св.Јован Крстител“, „Св.Петка“, „Св.Илија“, „Св.Архангел Михаил“, „Св.Петар и […]

Вести Македонија

ЈП Комунална хигиена започна со репарација и замена на контејнерите

  ЈП Комунална хигиена-Скопје започна со репарација на сите оштетени садови наменети за одлагање комунален отпад, со зафатнина од 3,2 кубни метри, коишто се поставени на територијата на градот Скопје. Воедно, екипите на Претпријатието вршат и замена на неупотребливите контејнери со нови садови.   „Во текот на денешниот ден отпочнавме со санирање на оштетувањата на […]

Вести Македонија Ударни вести

Граѓаните правилно и совесно да го одлагаат отпадот од заштитните маски

  Во текот на изминатите неколку месеци, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје се соочуваат со големо количество отпад од заштитни маски и ракавици што граѓаните го исфрлаат на јавните површини или пак несоодветно спакуван го одлагаат во садовите наменети за комунален отпад.     Употребените заштитни маски особено претставуваат потенцијален извор на зараза и согласно епидемиолошките […]