Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ГРАД СКОПЈЕ: 21. март – „ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА УМЕТНИЧКА КРЕАТИВНОСТ“

Во рамки на активностите на проектот „КРЕАРТ“ – Мрежа на градови за уметничко творештво (CreArt – Network of Cities for Artistic Creation), Градот Скопје организира голем број културни настани за одбележување на 21 Март – „Европскиот ден на уметничка креативност“.  Град Скопје од 2017 година стана партнер во Креарт (Мрежа на градови за уметничко творештво) […]