Вести Изјави Македонија Ударни вести

Мојсовски: Со законско решение спортистите ќе добијат право на пензиски стаж

  Директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски денеска одржа прес-конференција на која информираше за отпочнувањето на процесот за утврдување на законско решение за поранешните и сегашните спортисти, да добијат право на пензиски стаж, пензиско осигурување и пензија. „Ми претставува особена чест што денеска имам можност да го најавам исправувањето на една децениска […]